Problem z wtyczką Pobieracz danych GUGiK

Za pomocą wtyczki “Pobieracz danych GUGiK” od EnviroSolutions (aktualna wersja 1.2.10) próbuję pobrać rastry CIR dla pewnego obszaru korzystając z usługi WMS/Geoportal. Gdy zaznaczę filtruj oraz w opcjach filtrowania wskażę któryś układ współrzędnych to wyskakuje błąd Pythona:

WARNING Traceback (most recent call last):
File “C:[…]QGIS/QGIS3\profiles\default/python/plugins\pobieracz_danych_gugik\pobieracz_danych_gugik.py”, line 511, in canvasOrto_clicked
self.downloadOrtoForSinglePoint(point)
File “C:[…]QGIS/QGIS3\profiles\default/python/plugins\pobieracz_danych_gugik\pobieracz_danych_gugik.py”, line 480, in downloadOrtoForSinglePoint
self.filterOrtoListAndRunTask(ortoList)
File “C:[…]QGIS/QGIS3\profiles\default/python/plugins\pobieracz_danych_gugik\pobieracz_danych_gugik.py”, line 484, in filterOrtoListAndRunTask
ortoList = self.filterOrtoList(ortoList)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File “C:[…]QGIS/QGIS3\profiles\default/python/plugins\pobieracz_danych_gugik\pobieracz_danych_gugik.py”, line 522, in filterOrtoList
orto.get(‘ukladWspolrzednychPoziomych’).split(“:”)[
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
AttributeError: ‘NoneType’ object has no attribute ‘split’

Taki sam błąd jest w różnych wersjach QGIS, testowałem m.in. na 3.34 i 3.40, układ współrzędnych projektu to EPSG:2180.

Pytanie brzmi czy problem jest związany z moją konfiguracją komputera czy też to błąd wtyczki ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Dziękuję za przesłane namiary, a pytanie było zadane by nie marnować zasobów chłopaków z EnviroSolutions, tylko najpierw potwierdzić u kogoś z innym komputerem i Qgisem czy problem taki występuje rzeczywiście we wtyczce czy też to konfiguracja mojego systemu jest powodem jej niedziałania w wymienionym powyżej zakresie.

3 polubienia