Poznajmy się!

Cześć, poznajmy się!!! :waving_hand:

Jeśli masz ochotę, napisz kilka słów o sobie w odpowiedzi do posta, daj znać czym się zajmujesz i w jakiej branży, pokaż swoje miejsce w sieci, np. stronę czy fanpage… Autopromocja mile widziana! :wink:

Mam nadzieję, że ułatwi to nawiązywanie znajomości i odszukanie osób, które zajmują się tym samym (albo czymś zupełnie innym)!

4 polubienia

Hej, jestem Magdalena i pracuję w Nadleśnictwie. QGISa wykorzystuję głównie do LMN i opracowania prostych mapek na danych z LMN :slight_smile:

5 polubień

Cześć, jestem Wojtek i pracuję w zakładzie geodezji KGHM Cuprum. Zajmujemy się głównie monitoringiem deformacji terenu powstałych wskutek eksploatacji górniczej.
QGIS wykorzystujemy do doraźnych analiz, planowania pomiarów, kontroli ilościowej i jakościowej wyników oraz tworzenia map i szkiców.

4 polubienia

Cześć,

Mam dość spory staż w geodezji, a od kilku lat dłubię sobie hobbystycznie w Qgis, część rzeczy wrzucam na FB/IG @PanMapa, niektóre bywają na @ZaPuszczonych … tak w skrócie :wink:

Pozdrawiam

7 polubień

Cześć!
Jestem Dominika i obecnie zajmuje się uzgadnianiem aktów planistycznych. Z wykształcenia jestem urbanistą i od wielu lat wykorzystuję QGIS do przeróżnych analiz związanych z projektowaniem przestrzeni, od transportu po geologię :slight_smile:

4 polubienia

Cześć, nazywam się Marcin. Wykorzystuję QGIS zawodowo oraz hobbystycznie. Od ponad 10 lat prowadzę swoją działalność gospodarczą w zakresie usług związanych z rejestracją i przetwarzaniem danych obrazowych i przestrzennych - najczęściej w pobliżu geodezji, projektowania architektonicznego, budownictwa, ochrony środowiska. Wykorzystuję bezzałogowce (drony) do pozyskiwania obrazów RGB, NIR, termalnych, mam też doświadczenia z LIDAR, batymetrią. Dostarczam opracowane modele wysokościowe (NMT, NMPT z klasyfikacją), ortofotomozaiki, mapy reflektancji. Prowadzę także szkolenia z wykorzystaniem powyższych technik. Ale przede wszystkim staram się używać QGIS codziennie - do generowania bardziej złożonych analiz, jak i prostych półproduktów. I codziennie uczę się czegoś nowego o tym programie :slight_smile:
Więcej o moich działaniach znajdziecie na https://kelm.solutions oraz na LinkedIn https://www.linkedin.com/in/marcinkelm/.
Chcę rozwijać swoje umiejętności analityczne i geoinformatyczne - na celowniku Python (na razie życzeniowo :)), większa automatyzacja procesów, prezentacje webowe dla odbiorców.

6 polubień

Cześć! Aktualnie poszukuję pracy w dziedzinie GIS. Chętnie przycupnę i poczytam, czym zajmują się inne osoby pracujące na co dzień z QGIS. Wierzę, że znajdę tu inspirację, a ostatecznie pracę :flexed_biceps:.

W sekcji ‘szukam pracy’ dodałam swój wpis :face_with_hand_over_mouth: zapraszam do przeczytania.

2 polubienia