Cześć, mam problematyczną sytuację przy tworzeniu OUZ w planie ogólnym. Przy generowaniu OUZ przy pomocy wtyczki APP2, powinien stworzyć się GML wyjściowy. U mnie tworzy się plik gml, ale jest pusty. Tworzy się warstwa z tym obszarem, niestety atrybuty nie są wypełnione (a chyba powinny). Przez to mam problem z edycją OUZ i wygenerowaniem finalnego gml. Czy spotkali się Państwo z taką sytuacją? Warstwa z budynkami jest poprawna, Aktplanowaniaprzestrzennego również wydaje się być ok. W czym jeszcze może leżeć problem?
Hej,
bez większej liczby detali będzie trudno coś konkretnego powiedzieć. Jeżeli nic nie ma w logach (patrzyłaś w panelu komunikaty we wszystkich zakładkach?):
Ostrzeżenia pythona
Wtyczki
Komunikaty
Ogólne
to sugeruję kontakt z autorem wtyczki. Jak się czegoś dowiesz, to dawaj znać oczywiście tutaj dla potomnych ![]()
Czy korzystasz najpierw z opcji “wyznaczanie OUZ” we wtyczce app2 i od razu jest pusta tabela atrybutów? Czasami przy różnych problemach wystarcza przeinstalowanie wtyczki. Ewentualnie warto sprawdzić czy dana wersja programu współpracuje z daną wersją wtyczki bo to wcale nie jest oczywiste…
Dzięki za chęć pomocy! Wyznaczałam przez opcje “wyznaczanie OUZ”, wtyczka i qgis były kompatybilne. Rozwiązanie okazało się błahe, ale w moim przypadku zajęło sporo czasu na przemyślenia. W pracowni mamy dysk wspólny i zawsze na nic pracujemy. W tym przypadku okazało to się błędne, stworzenie nowego projektu na dysku lokalnym było strzałem w 10 ![]()