Witam mam kłopot z wyświetlaniem bdot10k próbowałem już na innym sprzęcie i jest tak samo, gdzie to mogę zgłosić? co zrobić?
To nie kwestia sprzętu/oprogramowania, a tego, co serwuje usługa/serwer pod tym adresem (WMTS). Skoro tak samo jest nawet na oficjalnym geoportalu
to konkretnie z tą usługą/adresem pewnie niewiele zdziałasz. W alternatywie jest usługa WMS, ale tam jest rozbicie na warstwy i trzeba je sobie wpierw dobrze ułożyć w drzewie warstw, ale… widzę, że oecnie sypią przekroczeniami czasu odpowiedzi…
Zatem trochę słabą formę mają usługi geoportalowe obecnie. Zgłosiłbym się tam https://www.geoportal.gov.pl/pl/pomoc/zglos-blad/ w pierwszej kolejności, choćby po to, by ich ponformować.
A jeżeli nic to nie da w rozsądnym czasie, to można spróbować wtyczek QGIS i pobrać wektor BDOT10k BDOT10k — QGIS Python Plugins Repository i go wtyczką BDOT10k_GML_SHP — QGIS Python Plugins Repository zwizualizować.
Dziękuję za odpowiedź, zgłosiłem i dostałem info że przekazano do odpowiedniego działu.